sobota 31. srpna 2024

JE LIBO: KOLÁČEK ??

JE LIBO: KOLÁČEK ?

KOLÁČEK..TAK SE JMENOVAL NÁŠ TAK ZVANÝ REGIONÁLNÍ, AGENTURNÍ, ŘEDITEL.. V POBOČCE ČESKÉ_POJIŠŤOVNY ULICE MOLÁKOVA, ČLENA SKUPINY PPF JEŠTĚ VE VLASTNICTVÍ PETRA KELLNERA.

NO, NEPLATILI MNE PŘÍLIŠ..TEDY PO PRAVDĚ: ZKOLABOVALO MI KVŮLI TOMU TENKRÁT NEJEN BYDLENÍ, ALE I HEZKÝ PARTNERSKÝ VZTAH S MILOU ŽENOU, LEČ TAM TAKÉ ZAMĚSTNANOU, PODOTÝKÁM S VYSTUDOVANÝM ČERVENĚ DIPLOMEM V OBORU MARKETING..TEDY VELMI ŠIKOVNÁ.
JENŽE Z TAKTO ŠIKOVNÝCH MÍVAJÍ V ČR JINÍ..JAK JSEM ZAZNAMENAL: BOBKY, A TAK JE RADĚJI SE SNAŽÍ VŠEMOŽNĚ VYŠTÍPAT, UŠTVAT, A PODOBNĚ.
TO BYL ČAS ROKU 2008~2012. PAK BYL ZE MNE NA DLOUHO ÚTRPNĚ ZMÍRAJÍCÍ BEZDOMOVEC. NECHALI, PETR_KELLNER A SPOL.. NÁŠ PARTNERSKÝ VZTAH S TOU ŽENOU VYKRVÁCET ZA ŽIVA. JINAK SE TO SNAD ANI NAZVAT NEDÁ.

**
NEŽ SE MIMI NARODÍ, MNOHÉ..JAK SE SAJE..JAK SE PAPÁ, SE V LŮNI MATKY, I ŽE JE V BEZPEČÍ..NAUČÍ.
PO TÉ, CO SE MIMI NARODÍ, DĚLAJ S TÍM SI NAVZÁJEM RŮZNĚ PŘÍKOŘÍ, ŽENOUC TO DO NEPŘÍČETNA.. CENY POTRAVIN, BYDLENÍ..NÁJMŮ..
ZOTROČUJÍC, POROBUJÍC SE TAK RŮZNĚ VZÁJEMNĚ, LECKDY I PROSTĚ RŮZNÝMI FORMAMI ,,TERORU"..

**
NYNÍ MNE ZASE CHTĚJÍ..LECKTEŘÍ..  ZRUJNOVAT,  NECHAT MNE VYKRVÁCET ZA ŽIVA, PŘIPRAVIT MNE O BYDLENÍ AŽ MORBIDNĚ ASOCIÁLNĚ, NYNÍ I SPOLU S MOU SE MNOU FAKTICKY I OFICIÁLNĚ SPOLUBYDLÍCÍ KÁMOŠKOU JITKOU, JE OSOBA MI BLÍZKÁ, JE MOU RODINOU.

NO, ZKUSTE SI PŘEDSTAVIT, VY,CO TOHLE SVINSTVO PROVOZUJETE.. ZDRAŽOVÁNÍ POTRAVIN, NÁJMU, VODNÉHO_STOČNÉHO DO NEPŘÍČETNA, KDY MÁM INVALIDNÍ DŮCHOD STÁLE TAKŘKA STEJNÝ, KDY TAK ZVANÉ ŽIVOTNÍ MINIMUM NENÍ VALORIZOVANÉ ŘÁDNĚ CCA 35LET.. , UZAVÍRÁNÍ ČI ANI NEUZAVŘENÍ..NÁJEMNÍ SMLOUVY NIKOLI NA DOBU NEURČITOU ABY SE ČLOVĚK NEMOHL CÍTIT V KLIDU, V BEZPEČÍ.., 
ZKUZTE SI PŘEDSTAVIT, VY KDOŽ TOHLE PROVOZUJETE, KDOŽ SE NA TĚCHTO A OBDOBNÝCH HNUSECH PODÍLÍTE, JAK ASI DOPADNETE PO ZÁSAHU, DOPADU V DŮSLEDCÍCH "SPRAVEDLNOSTI_NEJVYŠŠÍ"..TÉ NEUNIKNETE. NIKOMU NEPŘEJI NIC ZLÉHO. NO SPRAVEDLNOSTI TÉ V ČASE UNIKNOUT  NELZE.

JAK VY KE MNĚ(A NEJEN KE MNĚ), TAK I V ČASE KOSMOS VÁM..ZNÁSOBENĚ SILOU KOSMU NEZMĚRNOU..DLE I ZÁKONA KOSMU: 
"JEDEN ZA VŠECHNY, 
VŠICHNI ZA JEDNOHO".


čtvrtek 29. srpna 2024

ZDRAVOTNICTVÍ V ČR..

 ,,BEZ TUČNĚ PENĚZ K ZUBAŘI JINAK, NEŽLI NA TRHÁNÍ ZUBU: NELEZ".

..

STRAVOVÁNÍ PACIENTŮ/PACIENTEK.. HOSPITALIZOVANÝCH V PRAZE JAK JSEM MĚL DOPOSUD MOŽNOST ZAZNAMENAT, VNÍMAT, JE NA ÚROVNI POLOHLADOMORU PACIENTŮ/PACIENTEK. POCHÁZÍM Z RODINY PROFESIONÁLNÍCH GURMÁNŮ/KUCHAŘŮ..A CELOŽIVOTNĚ SE ZAJÍMÁM O ZDRAVOU STRAVU.., TAKŽE SI MYSLÍM, ŽE MŮJ ZDEJŠÍ NÁZOR JE VYSTIŽEN PŘESNĚ.

JE MI LÍTO PACIENTŮ/PACIENTEK, HOSPITALIZOVANÝCH, KTEŘÍ TOHLE MUSEJÍ STRPĚT/SNÁŠET.

..

V TĚCHTO DVOU OBRÁZCÍCH PUZZLE MŮŽETE SHLÉDNOUT CELÝ OBRAZ NEJEN ZDRAVOTNICTVÍ V ČR, ALE I ŠIRŠÍ OBRAZ ,,SPOLEČNOSTI."TAK UŽ TO I BÝVÁ.


* *


neděle 18. srpna 2024

08.07.2024 O covidu a psychopatech v čele politických stran a korporací. Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem

JP..RE: PSYCHOPATIÍ BÝVÁ RŮZNĚ NARUŠOVÁN TROJÚHELNÍK: 
"A R K"
AFINITA
REALITA
KOMUNIKACE
I LIDSKÁ TAK DŮSTOJNOST, ZDRAVÍ

DO TÉHLE PSYCHOPATIE ZAPOČÍTÁVÁM VŠE.. VEŠKERÉ PROJEVY, I ZDÁNLIVÉ ALE PODLOUDNÉ NEPROJEVY CHOVÁNÍ, MAJÍCÍ TAKOVÉ TENDENCE, DOPADY. A JE JICH OPRAVDU HODNĚ.

VLÁDA..VLÁDY: Z LIDU RODÍ SE.

Opis rozhovoru s MUDr. Janem Hnízdilem (Zdroj: Krajské Listy)

**
 / Také dále:
..
..
..
..

**

ROZHOVORY NA OKRAJI Tak tady byl kdysi pliocén a prý už tady máme antropocén. A také byla doba covidová a předcovidová a postcovidová. O té době covidové vyšla kniha úvah a postřehů Kronika doby covidové různých osobností včetně pana doktora Hnízdila, s nímž si povídáme nejenom o covidu, ale také o tom, že jít proti proudu vyžaduje skutečnou kuráž.

MUDr. Jan Hnízdil, Bl.b, internista, rehabilitační lékař, psychosomatik a publicista (1958), podruhé ženatý, otec tří dětí, dvojnásobný děda. Založil a do letošního března provozoval pracoviště komplexní psychosomatické medicíny Hnízdo zdraví. Je držitelem Zlatého bludného balvanu Sisyfa (Bl.b) za rok 2015.

Já mám takový pocit, jako by snad ani ta doba covidová ani nebyla. Nad ní se rozprostřelo ticho mlčení a zapomnění tak nějak na způsob „vyšetřování skončilo, zapomeňte“. Nemáte také podobný pocit?

Ten pocit hraničí s jistotou. Ještě loni jsem se pokusil téma otevřít. Všechny vrcholné orgány lékařské komory jsem obeslal žádostí o reflexi, o jakési „poučení z covidového vývoje“. S oficiálně uznaným dezinformátorem se ale nebaví. Vsadím se, že komora ani žádná jiná odborná či státní instituce reflexi neprovede. Všechny v tom jely. O reflexi nestojí ani protagonisté, ani oběti. Téma si už neodvážím otevřít ani mezi kamarády. V lepším případě ledově mlčí, v horším mě pošlou do háje. Většina si poslušně nasadila náhubky, izolovala se, chodila na testy, na tečky... Nezlobím se na ně, je mi jich líto. Je těžké si přiznat, že jsem se nechal oklamat. Je neuvěřitelné, že by se mohlo jednat o tak sofistikovaný podvod, globální pokus korporací o ovládnutí a zotročení lidí, jejich naprostou kontrolu. K reflexi by mohlo dojít tak za padesát, za sto let, až nebude téma tak výbušné. Mohl by vzniknout Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů covidizmu. U toho už ale jeho protagonisté ani oběti nebudou.

Jak už jsem se zmínil, přispěl jste svým textem do knihy Kronika doby covidové. Kdo další se ještě podílel na jejím vzniku? Jaký byl záměr autorů?

Knížku uvádím jako Příběh nemoci a zneužití moci. Je to soubor blogů a rozhovorů šestice lidí z odlišných odvětví. Přispěli do něj politolog profesor Michal Klíma, právník Tomáš Nielsen, ekonomka Markéta Šichtařová a výživová poradkyně Margit Slimáková. Uspořádání knihy se ujal spisovatel Jan Tománek, kterému, stejně jako mě a právničce Janě Hamplové, pro šíření dezinformací zrušili blog na aktualne.cz. Snahou všech spoluautorů bylo k šílenství covidizmu nemlčet, postavit mu hráz, lidi probudit. O knížce se nikde nepsalo, málokdo o ní ví, téměř se neprodává. Snahou mainstreamu je téma vymlčet.

Tehdy udělala vláda a politici, ale také různé státní instituce včetně ministerstva zdravotnictví celou řadu přehmatů a chyb, což se dá částečně vzhledem k obtížným okolnostem pochopit. Ale celá řada opatření byla pochybná. Která z nich podle vás byla zbytečná či dokonce škodlivá?

Na místě je spíš otázka, které proticovidové vládní opatření bylo důvodné a účinné. Žádné mě nenapadá. Přehmaty a omyly bylo možné omluvit vyděšením a nezkušeností jen prvních pár týdnů, ne dva nebo tři roky. Pak už podle mě šlo o záměr, jak prostřednictvím strachu lidi manipulovat. Nešlo o nákazu virem, ale o nákazu informační. Virus ostatně není živý organismus, ale nosič informace, zakódovaný v bílkovinách a nukleových kyselinách - RNA nebo DNA. K těm přehmatům jen telegraficky: pozitivní test vůbec nevypovídá o tom, zda je člověk nakažený, nakažlivý nebo nemocný. Respirátory nechrání před šířením viru. Naopak, řadu zdravotních potíží vyvolávají. Tvrdé lockdowny byly neúčinné. Zdrženlivý švédský přístup, založený na vysvětlování a doporučeních, byl mnohem efektivnější. Vakcíny proti covidu nechrání před nákazou, šířením ani těžkým průběhem. Jejich nežádoucí účinky jsou neznámé a nepředvídatelné. Počet hlášení zdravotních potíží a náhlých úmrtí po vakcinaci narůstá. To jsou dnes už nepopiratelná fakta.

A jak vidíte tu dobu postcovidovou? Podle mne je to hotová noční můra, kam se podívám.

To, co se odehrává, je dílo psychopatů v čele globálních korporací, kteří se rozhodli lidstvo ovládnout, manipulovat, týrat. Politici jsou jen loutky v jejich rukou, poslušní vykonavatelé. Psychopatie není nemoc. Je to charakterová vada. Psychopati jsou inteligentní, schopní, charizmatičtí, dokonale oblečení, jazykově vybavení. Na druhou stranu arogantní, draví, bezohlední, bezcitní. Oni netvoří, jen ničí. Jsou to netvoři. Podle některých psychiatrů nový živočišný druh. Postrádající základní lidské vlastnosti: zodpovědnost, stud, soucit, svědomí. Zkoušejí, co si mohou dovolit, co si necháme líbit. Vyzkoušeli si to na covidu. Lidi vyděsili, přesvědčili je, že globálním zlem je virus a ten je potřeba za každou cenu zničit. Nasadili lidem náhubky, testovali, značkovali, izolovali, rozehnali…

Jako vlk, když třídí stádo ovcí. Nejslabší kusy nepřežijí, ty vzpurné je potřeba zlomit. Výsledkem boje proti viru je zničené hospodářství, školství, kultura, zdravotnictví, mezilidské vztahy… Virus je tu dál. Když přestal děsit, psychopati jen škrtli „vi“ a globální zlem se stal Rus. Vyvolávají nenávist proti celému národu, uplatňují princip kolektivní viny. Válka na Ukrajině je pokračováním války proti covidu. Jen vakcíny Pfizer nahradily rakety Patriot. Dříve šly zisky do kapsy farmaceutům, teď zbrojařům. Obětí jsou obyčejní Ukrajinci, Rusové, my všichni…

Máme jednu povolenou víru – ideologii, dříve se jmenovala fašismus, pak komunismus, pak covidismus, teď ukrajinismus… Kdo nejde s námi, ten jde proti nám a spolu to zvládneme! Společným jmenovatelem je netolerance k odlišným názorům, vyvolávání nenávisti, fanatismus. Jak tomu čelit? Psychopaty v čele politických stran a korporací je třeba rázně odmítnout. Sdělit jim, že se už testovat, zavírat, očkovat ani zotročovat nedáme. Nechceme vést sebezničující válku s viry, s Rusy, s nikým. Že o svém zdraví a životě chceme rozhodovat a nést za ně zodpovědnost sami. Společenská změna je nutná. Může být buď vědomá a pokojná nebo nevědomá a násilná. Udělejme vše pro variantu uvědomění, pokoje, zodpovědnosti a smíru.

Kniha přináší soubor chronologicky seřazených blogů a rozhovorů šesti lidí z šesti zcela odlišných odvětví, kteří měli pocit, že nemohou mlčet a musí se k situaci vyjadřovat - lidí, kteří se vzájemně osobně neznali, ale jejichž cesty se jako drobné potůčky postupně slévaly do jedné velké řeky pochopení a poznání: lékař Jan Hnízdil, politolog Michal Klíma, právník Tomáš Nielsen, specialistka na zdravotní prevenci Margit Slimáková, ekonomka Markéta Šichtařová a režisér a spisovatel Jan Tománek - pro účely této knihy čestný kronikář.

Vydalo nakladatelství Lidové noviny (obálka s jeho svolením).

Vy jste, pane doktore, nedávno vystoupil z lékařské komory. Co vás přivedlo k až tak zásadnímu rozhodnutí?

Kritikou proticovidových opatření jsem se stal pro prezidenta komory Kubka a jeho partu osinou v .….. Oblastní sdružení ČLK Prahy 2, jehož jsem byl členem, dokonce v květnu 2021 obdrželo návrh na moje vyloučení. Stálo v něm: „MUDr. Hnízdil, využívajíc svojí popularity, soustavně nabádá k postupům, které jsou v rozporu s tím, co by česká veřejnost měla v zájmu zachování zdraví dodržovat. Tyto postupy se opírají o pravidla WHO a jsou dodržovány drtivou většinou lékařské obce. Naproti tomu MUDr. Hnízdil svojí profesní nekompetentností vědomě či nevědomě přispívá k prodlužování průběhu epidemie, když veřejně doporučuje postupy, které jsou v rozporu ustanoveními kodexu ČLK.“

Revizní komise, vedená prof. MUDr. Zacharovem, PhD, posoudila moje výroky a konstatovala: „MUDr. Hnízdil ve svých vystoupeních a textech projevuje svůj názor, na který má v právním státě právo, byť tento není v souladu se současným míněním většiny odborné veřejnosti ni s oficiální stanoviskem Ministerstva zdravotnictví ČR (ni RK!). Podle etického kodexu lékař nemůže být donucen k takovému lékařskému výkonu nebo spoluúčasti na něm, který odporuje jeho svědomí. MUDr. Hnízdil prezentuje svoje názory a své mínění – nutno vzíti v potaz i skutečnost, že v současné době není stoprocentně jisté a prokázané, že vše, co uvádí, je chybné, resp. nesprávné, to ukáže až budoucnost. Není proto důvodu zahajovat proti němu disciplinární řízení.“

To potěšilo mě, nepotěšilo prezidenta Kubka a jeho partu. Na moje žádosti o reflexi covidizmu přestali úplně reagovat. Ozvali se, jen když bylo potřeba zaplatit členský příspěvek. V červenci 2023 jsem proto komoře zaslal dopis, v němž stálo: „S politováním konstatuji, že ČLK během covidizmu porušovala základní principy lékařské profese a mravnosti, potlačovala kritické názory, oponenty dehonestovala, zneužívala povinného členství k prosazování vlastních názorů a mocenských cílů, šířením iracionálního strachu se podílela na rozvratu zdravotnictví i celé společnosti. Za toto profesionální a etické selhání odmítá nést zodpovědnost. Rozhodl jsem se proto Českou lékařskou komoru, pro hrubé porušování odbornosti a etiky, z mého společenství vyloučit, dnem splatnosti členských příspěvků za rok 2024 členství ukončit a po čtyřiceti letech lékařské praxe přejít na pozici léčitele.“

Psali jsme
Spravedlnost po našem a po jejich. Komentář Štěpána Chába
Spravedlnost po našem a po jejich. Komentář Štěpána Chába
Co vám vadí na tom, jak k léčbě přistupuje tzv. klasická medicína? Tedy lékaři v různých fakultních a jiných nemocnicích...

Odpověď by vydala na několik knih. Zmíním tři problémy. Atomizace: Lékařská věda rozdělila člověka na jednotlivé orgány, tkáně a skupiny buněk, aby se sama rozpadla na specialisty dílčích oborů. Díky tomu dosáhla převratných objevů, současně se z ní ale vytratila schopnost posoudit detailní informace v souvislostech životního příběhu konkrétního pacienta, schopnost komplexního psychosomatického přístupu. Naučili jsme se rozumět chorobám, přestali jsme rozumět lidem. Pacient se pro nás stal „žlučníkem, apendixem, infarktem“. On je ale bezradným člověkem v těžké životní situaci.

Objektivizace: Moderní medicína vychází z předpokladu, že každá zdravotní porucha má nějakou objektivní příčinu, kterou lze pomocí vyšetřovací techniky odhalit a zásahem zvenčí - léky, operací, fyzikálním působením - léčit. V roce 2001 zveřejnil časopis British Medical Journal studii, ve které se poprvé objevil termín „nevysvětlitelné choroby“. Jde o situaci, kdy se do ordinace dostaví člověk s typickým tělesným problémem - bolestí hlavy nebo zad, bušením srdce, svíráním žaludku, únavou, závratěmi, nevolností - a je pro něj opakovaně vyšetřován za použití nejmodernější techniky. U téměř 40 % pacientů se nepodařilo objektivně zjistit, co jim vlastně je. On ale skutečně trpí. Jenom to nemůže objektivně dokázat.

Medikalizace: Jde o vymýšlení chorob z problémů každodenního života, které nemocemi nejsou, ve zdravotnickém systému zaměřeném na výkon a zisk. Kombinace těchto tří faktorů vede k tomu, že obrovská spousta vyšetření a léků se ordinuje úplně zbytečně, nebo dokonce na úkor pacienta. Jediný, kdo z toho profituje, je medicínsko – farmaceutický – průmyslový komplex.

Takže nemůžete vykonávat lékařskou praxi, ale pokud se nemýlím, uzdravování a léčení se přesto nadále věnujete.

O Hnízdo zdraví jsem nedávno nečekaně a rychle přišel. Nesmím o tom mluvit. Tedy volím symboliku hnízda. Nejprve se mi v něm usadil rozložitý a nepříliš aktivní pelikán. Několik let tam posedával, stále něco kritizoval, stěžoval si a já neměl sílu se ho zbavit. Po vystoupení z lékařské komory jsem hledal lékaře, který by hnízdo převzal. Nedával jsem pozor a pustil do něj kukačku - Dr. Vykuka. Nakukal mi, že zachová značku, logo, koncepci a nechá mě v něm po dobu pěti let, tři dny v týdnu, pracovat jako zdravotního poradce. A já mu uvěřil. Pár týdnů poté, co jsem na něj hnízdo převedl, začal kukačka řádit. Zrušil web, mail, značku, zakázal mi objednávat pacienty, nařídil zrušit pacienty objednané. Hnízdo nemilosrdně zlikvidoval a mě s ním. Když jsem vývoj popsal na blogu ECHO24 (Přelet nad hnízdem zdraví), poslal na mě elitního právníka se jménem dravého ptáka.

Ten mi v obsílce sdělil, že: „Povinnost mlčenlivosti se vztahuje na všechny informace, a to bez ohledu na to, zda jsou či nejsou pravdivé. Odpověď na Vaši otázku, jaké informace v souvislosti se zmizením Hnízda zdraví můžete zveřejňovat, je tedy jednoduchá, a sice že žádné…. Budete li v takovém jednání nadále pokračovat, vystavujete se riziku, vzniku podezření, že jste svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu vydírání.“

Na jedno malé hnízdo moc ptáků. Čekám, kdy nad ním začnou kroužit supi. Vypadnutí z hnízda bylo na tvrdo, takže teď léčím sám sebe. Na chalupě, prací na zahradě, v lese… Dal jsem si, jako boxer po těžkém knockoutu, půl roku na rozmyšlenou, kde a jak pokračovat.

Žijeme v neklidné době, která od politiků žádá neustálou improvizaci. Problémy, se kterými se společnost v dalších letech utká, budou složité a nové. Jednu krizi vystřídá jiná. O to důležitější bude osobnostní integrita lidí ve vedoucích pozicích, jejich morální kompas. Volba politika s poruchou osobnosti do vysoké funkce nikdy žádné zemi neprospěla.

Argumentovat pragmatickými důvody se vždy ukázalo jako liché. Psychopat, který nezná empatii, pocit odpovědnosti ani hlas svědomí, pro kterého je jazyk prostředkem manipulace, ale nikoliv nástrojem komunikace, dnes dokáže fatálně ohrozit nejen své společenství, ale celou planetu. Jak je možné, že psychologické posudky vyžadujeme od vrcholných manažerů a pilotů letadel, ale politiku může dělat každý? Zkusme na chvíli nepřemýšlet o tom, co nám politici říkají a slibují, ale o něčem mnohem důležitějším. Jací jsou to lidé.

Vydalo nakladatelství Lidové noviny (obálka s jeho svolením).

Celostní přístup. Dalo by se to nějak stručně a srozumitelně vysvětlit?

Když jsem začínal na klinice, přicházeli ke mně pacienti s typickými tělesnými problémy, já je vyšetřoval, léčil, oni se mi ale pořád vraceli. Jejich stonání jsem nerozuměl. Pak jsem náhodně potkal zakladatele české psychosomatiky doktora Šavlíka a ten mi vysvětlil, že každá nemoc je informace. Informace o tom, jaký člověk je, v jakých podmínkách, rodinných, partnerských, pracovních a společenských žije. Informace o tom, že ve svém životě dělá nějakou chybu nebo žije v podmínkách, které jeho zdraví poškozují. Úkolem lékaře je chybu najít a pacientovi poradit, co má ve svém životě změnit, aby se uzdravil.

Klíčovým slovem psychosomatiky je somatizace. Znamená ztělesňování složité neřešené životní situace. Člověk je ve stresu, neví si rady a to, co není schopen ve svém životě změnit vědomě, začne tělo na nevědomé úrovni dělat za něj. Začne za něj stonat: bolestí zad – naložil si víc, než unese, vysokým tlakem – je pod tlakem, závratěmi – hlava se mu z toho zatočila, pálením žáhy – leze mu to krkem.… To, co nedokáže vysvětlit nejmodernější medicínská technika, výstižně popisují stará lidová přísloví. Snahou psychosomatické medicíny je vysvětlit pacientovi souvislost mezi jeho obtížemi a životní situací, poradit, co má změnit, ještě ve fázi funkčních potíží. Aby to nedopracoval k nevratným, organickým změnám a těžkým nemocem. Ty už se pak bez léků a operací neobejdou. Psychosomatika není žádný revoluční objev. Je to návrat k tradici a moudrosti rodinných lékařů. Takový doktor znal prarodiče, rodiče, děti, věděl, jak to v té rodině chodí, a když někdo z rodiny onemocněl, dokázal jeho potíže zasadit do souvislostí jeho života a v nich i léčit. Základem kvalitní medicíny by proto měl být psychosomaticky myslící a pracující praktický lékař.

O tomto přístupu ke zdraví a léčení jste také napsal řadu knih. Můžete našim čtenářům některé z nich doporučit?

Za doporučení budu vděčný. Napsal jsem toho spoustu. Vybírám pár (podle manželky) nejpodařenějších titulů: Mým marodům, Zaříkávač nemocí, Příběhy obyčejného uzdravení, Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo, Všechno, co jste kdy chtěli vědět O BOLESTI ZAD a báli jste se zeptat…

Nechystáte další knihu?

Nechystám. Mám pocit, že už jsem všechno řekl a napsal, že se už jen opakuji. Ono se sice říká, že opakování je matka moudrosti, může ale také být projevem senilní demence. To už bohužel člověk sám nepozná...

A jaké jsou vaše plány do budoucnosti?

V nejbližší době mě čeká stáčení medu, záhony, štípání dříví, opravy chalupy… Martina Kociánová mě pozvala k rozhovoru do Rádia Universum, občas mě někam pozvou na besedu. Budoucnost raději moc neplánuji. Už není, co bývala.

KONEC OPISU ROZHOVORU S MUDr.JANEM_HNÍZDILEM

sobota 17. srpna 2024

TRESTNÍ OZNÁMENÍ

**
**
**
 PODÁVÁM TÍMTO TRESTNÍ OZNÁMENÍ PROTI ŠIROKÉ SKUPINĚ OSOB Z ŘAD PARLAMENTU_ČR, SENÁTU_ČR, OFFICO ÚŘADU PREZIDENTA_ČR, TEDY PROTI CELÉ TAK ZVANÉ POLITICKÉ SFÉŘE OSOB VE STÁTNÍCH FUNKCÍCH ZA TO ODPOVĚDNÝCH, A TO PRO PROVOZOVÁNÍ VŮČI LIDU_ČR OD ROKU 1989 A POZDĚJI DO SOUČASNOSTI..TEDY PRO JEJICH PROVOZOVÁNÍ VŮČI LIDU_ČR..VŮČI ŠIROKÉ SKUPINĚ OBYVATELSTVA:
,,AUTOGENOCIDNÍ POLITIKU" VE SMYSLU SKUTEČNOSTÍ, KTERÉ UVÁDÍM ZDE:
A V TAMNÍCH WWW LINCÍCH, PODLINCÍCH

NUTNO PODOTKNOUT, ŽE PODLE MÝCH PROPOČTŮ, ODHADŮ, JE POČET OBĚTÍ, ZMAŘENÝCH OSUDŮ V TOMTO AUTOGENOCIDNÍM REŽIMU PO ROCE 1989 DO SOUČASNOSTI MNOHONÁSOBNĚ VĚTŠÍ, NEŽLI POČET OBĚTÍ REŽIMU KOMUNISMU V ČSSR ZA CELOU TU ÉRU OD ROKU 1968.
V DOBĚ KOMUNISMU SI NEPAMATUJI, ŽE BYCH NĚKDE ZAHLÉDL BEZDOMOVCE.
PŘI MÉM NEDÁVNÉM PŘED NĚKOLIKA LETY VE ŠVÝCARSKU TAKÉ NE. DNES MÁ ČR CCA 700TISÍC BEZDOMOVCŮ..1,4MILIONU LIDÍ V BYTOVÉ NOUZI, COŽ JE NEJVÍC V EVROPĚ, S NEJDRAŽŠÍMI NÁJMY BYTŮ..MNOHDY TEDY K NEPŘEŽITÍ ZA SOUČASNÉHO STAVU, KDY ÚSTAVA_ČR O "DŮSTOJNOSTI" V JEDNOTĚ SE SOCIOLOGY JASNĚ ŘÍKAJÍ, ŽE MINIMÁLNÍ DŮSTOJNÝ PŘÍJEM NA OSOBU A KALENDÁŘNÍ MĚSÍC MÁ BÝT: ALESPOŇ 32TISÍC KORUN, A VLÁDY NA TO KÁLEJÍC PONECHÁVAJÍ JEJICH JIMI STANOVENÉ ŽIVOTNÍ_MINIMUM VE VÝŠI 4700KORUN..TEDY ČÁSTKA K NEPŘEŽITÍ.

JIŘÍ PELÍŠEK
BACHOVA 1657/5
PRAHA 4, CHODOV
14900


* *
20.8.2024.. SI ODE MNE POLICIE_ČR VYŽÁDALA DOPLNĚNÍ INFORMACÍ S UPŘESNĚNÍM OSOB, KTERÝCH SE TRESTNÍ OZNÁMENÍ TÝKÁ.
TADY JE MOJE DNEŠNÍ NA TO JIM ODPOVĚĎ:

DOBRÝ DEN,
NO JE TO JEDNODUCHÉ..
NA ULICI UMÍRAJÍ LIDÉ NA BEZDOMOVECTVÍ.
ODCHÁZÍ JIM ZDRAVÍ, A ÚTRPNĚ UMÍRAJÍ.
POKUD SE NEMÝLÍM, TAK NĚKTERÉ Z USTANOVENÍ TRESTNÍHO ZÁKONÍKU ŘÍKÁ:
"KDO PŘIVODÍ JINÉMU PODMÍNKY OHROŽUJÍCÍ JEJ NA ZDRAVÍ, NA ŽIVOTĚ.."
PŘÍČINY JSOU DVĚ:
1) MINIMÁLNÍ NEZABAVITELNÁ ČÁSTKA PŘI EXEKUCÍCH, I PŘI VSTUPU DO TAK ZVANĚ ODDLUŽENÍ, KTERÁ JE CCA 10TISÍC KORUN, Z ČEHOŽ PŘI DNEŠNÍCH CENÁCH NÁJMŮ BYTŮ NELZE ANI UHRADIT NÁJEM, NATOŽ JEŠTĚ Z TOHO NĚJAK ŽÍT.
ZA TOTO NESE ODPOVĚDNOST MINISTR SPRAVEDLNOSTI, KTERÝ MÁ VE SVÉ GESCI PRAVOMOC UPRAVIT PATŘIČNĚ TUHLE MINIMÁLNÍ NEZABAVITELNOU ČÁSTKU.
VÍ TO, VÍ O PROBLÉMU, NEBOŤ JIM TO NA VLÁDU POSÍLÁM TYHLE INFORMACE PRŮBĚŽNĚ UŽ CCA 12 LET. SADISTICKY VŮČI LIDU TO IGNORUJE/IGNORUJÍ. A JEHO MANŽELKA, DLE MI DOSTUPNÝCH INFORMACÍ, TEDY MANŽELKA PAVLA BLAŽKA NA TOM PARTICIPUJE, JE PRÝ EXEKUTORKA. TO JE CELÉ NECHUTNÉ.
NA SOCIÁLNÍ DÁVKY LIDÉ TAKTO POSTIŽENÍ OBVYKLE NÁROK NEMAJÍ, MAJÍ TAK LEDA PRÁVO: ZEMŘÍT..NA ULICI.
..
2)
AČ SOCIOLOGOVÉ ŘÍKAJÍ, ŽE MINIMÁLNÍ DŮSTOJNÝ PŘÍJEM NA DOSPĚLOU OSOBU A KALENDÁŘNÍ MĚSÍC MÁ BÝT PRO ROK 2024 32TISÍC KORUN, ÚSTAVA_ČR STOJÍ I PADÁ NA POJMU "LIDSKÁ DŮSTOJNOST", TEDY I STÁT ČESKÁ_REPUBLIKA ( STÁT, VE KTERÉM VLÁDA/VLÁDY NEDODRŽUJÍ ÚSTAVU ZALOŽENOU NA LIDSKÉ DŮSTOJNOSTI NENÍ STÁTEM ), VLÁDA_ČR/VLÁDY_ČR V ŘADĚ NA TO KÁLÍ, A JEJÍ TAK ZVANÉ ŽIVOTNÍ_MINIMUM JE NYNÍ 4700,- KORUN NA OSOBU A MĚSÍC. ZA TO SE ASI NEDÁ ZAPLATIT ANI VLASTNÍ, ČI JINÝ POHŘEB.. JAK MI I MIMO JINÉ SDĚLILA JEDNA ZE SOCIÁLNÍCH PRACOVNIC..NEVÍM UŽ PŘESNĚ, KTERÁ TO BYLA.
TEDY NEJEN ŽE JE ZDE HRUBĚ V ČR TAKTO PORUŠOVÁNA ÚSTAVA_ČR, ALE JSOU STATISÍCE LIDÍ, KTERÝCH KDYŽ SE JAKKOLI DOTKNE POJEM: ŽIVOTNÍ_MINIMUM VE VÝŠI SOUČASNÉ, JSOU VZHLEDEM K CENÁM KOŠE SPOTŘEBITELSKÝCH CEN,K CENÁM NÁJMŮ BYTŮ, V ŽIVOTNĚ NEŘEŠITELNÉ SITUACI, POSTAVENI PŘED OBRAZ VLASTNÍ SMRTI, VLASTNÍHO UMÍRÁNÍ..OBVYKLE V BEZDOMOVECTVÍ.
 Z ČÁSTKY 4700,-KORUN SE NEDÁ PŘEŽÍT VE ZDRAVÍ UDRŽITELNĚ.
JÁ TŘEBA NAKUPUJI V PRODEJNĚ TESCO NA BRANDLOVĚ ULICI, OBVYKLE JEN TY NEJZÁKLADNĚJŠÍ POTRAVINY,NEVÍM UŽ, JAK MÁM JEJICH ROZMANITOST VÍCE OMEZIT. MÁM CLUBCARTU, TAKŽE VŠE..NÁKUPY.. JSOU ZPĚTNĚ DOHLEDATELNÉ. DOJDU V MĚSÍCI CCA 4x NAKOUPIT, A CELÝ MŮJ INVALIDNÍ DŮCHOD 11500,-KORUN JE PRYČ. NA NÁJEM UŽ MI PENÍZE NEZBÝVAJÍ.
BYDLÍM VE STÁTNÍM/OBECNÍM BYTĚ, STÁT MI NABÍZÍ MOŽNOST ČERPAT ŽIVOTNÍ_MINIMUM 4700,-, JENŽE TO BYCH MUSEL PŘEDLOŽIT PŘI ŽÁDOSTI O TUTO DÁVKU I NÁKLADY NA BYDLENÍ, PAK TO ZAPLATIT, TAKŽE BYCH CELÝ DŮCHOD VRÁTIL STÁTU, A ONI BY MI VYPLATILI ALMUŽNU 4700,-KORUN. NO NEJSEM ANI TAKOVÝ BLB, ANI SEBEVRAH, NEMĚL BYCH CCA 14DNÍ  I VÍCE PENÍZE NA JÍDLO.
A TO ZDE STÁLE ZMIŇUJI POUZE POLOŽKY NÁJEM BYTU, JÍDLO. O NÁKUPU SI OBLEČENÍ, VYBAVENÍ DO BYTU, ČI ZAKOUPENÍ SI NAPŘÍKLAD VSTUPENKY ZA KULTUROU, NEBO O NĚJAKÉ REKREACI SI MOHU NECHAT JEN ZDÁT. TEDY SE SOUČASNOU VÝŠÍ ŽIVOTNÍHO_MINIMA 4700,-SOUVISÍ I USTANOVENÍNÍ TRESTNÍHO ZÁKONÍKU ,,TŘÍDNÍ, SOCIÁLNÍ SEGREGACE/SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ".
ZA TOTO NESE SAMOZŘEJMĚ ODPOVĚDNOST ZEJMÉNA MINISTR PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČR, COŽ JE V SOUČASNOSTI MARIÁN_JUREČKA, OVŠEM PODLE MÉHO NÁZORU V TOM JEDOU VĚDOMĚ CELÁ VLÁDA/VLÁDY, PARLAMENT, SENÁT ČR ZA TEN CELÝ ČAS CCA 35 LET OD ROKU 1989, CO NEVALORIZUJÍ ŘÁDNĚ ČÁSTKU ŽIVOTNÍHO_MINIMA V ČR.
NA ULICI TAK UMÍRÁ STATISÍCE LIDÍ V BEZDOMOVECTVÍ. ZA TO NESOU JISTOJISTĚ ODPOVĚDNOST V ŘADĚ MINISTŘI SPRAVEDLNOSTI_ČR, MINISTŘI PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČR, KTEŘÍ ANI O ZMĚNÁCH PATŘIČNÝM SMĚREM KOEFICIENTŮ MINIMÁLNÍCH ČÁSTEK NEZABAVITELNÝCH ANI ŽIVOTNÍHO_MINIMA NECHTĚJÍ ANI SLYŠET.
KOSMETICKÉ ÚPRAVY SMĚREM NAHORU VE STOKORUNÁCH SITUACI LIDU_ČR NEŘEŠÍ. JE TO HNUS.

(TRESTNÍ OZNÁMENÍ I TOTO DOPLNĚNÍ JE V KOPII ZASÍLÁNO I NA VRCHNÍ STÁTNÍ ZASTUPITELSTVÍ PRAHA.)

S POZDRAVEM
JIŘÍ PELÍŠEK
NAR. 5.2.1968
BYTEM: BACHOVA 1567/5
PRAHA 4, CHODOV
14900

čtvrtek 15. srpna 2024

14.8.2024.. Z CYKLU: JAK TO JE KDY DÁL

**
**
**
 PŘICHÁZÍM DNES RÁNO V 8:30 NA CENTRÁLU SPOLEČNOSTI 'JIHOMĚSTSKÁ_SOCIÁLNÍ_A.S', COBY INVALIDNÍ DŮCHODCE PO DOHODĚ NA KONZULTACI S PROSBOU O POMOC PŘI ŘEŠENÍ MOJÍ ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ I BYTOVÉ SITUACE, TAKTÉŽ PRO MOU SE MNOU SPOLUBYDLÍCÍ KAMARÁDKU TAKÉ V INVALIDNÍM DŮCHODU..

U DVEŘÍ V PŘÍZEMÍ SE POTKÁVÁM S TERÉNNÍ PEČOVATELKOU, JAK SE MI PŘEDSTAVILA..PŘI MÉM KRÁTKÉM ROZHOVORU S NÍ NA TÉMA SOCIÁLNÍ/PEČOVATELSKÉ DOMY V ČR JSEM UTROUSIL MIMODĚK, ŽE V ČR UMÍRÁ NA ULICI STATISÍCE BEZDOMOVCŮ, A CIVÍM NA JEJÍ NA TO ROZJAŘENÝ SMÍCH. TEDY PRO MNE NEPOCHOPITELNÉ. NO POODBĚHLA, A BYLA PRYČ.

PO TÉ SE NAPŘÍKLAD DOZVÍDÁM V PATŘE OD TAMNÍCH SOCIÁLNÍCH PRACOVNIC, ŽE ZA JAKOUSI POBYTOVOU_SLUŽBU (ASI TAK ZVANÉ: CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ) ABYCH V NÍ MĚL SAMOSTATNÝ POKOJ, SE PLATÍ 16TISÍC KORUN MĚSÍČNĚ NÁJEM.
TEDY NEVÍM, KDE VZALY TUHLE SUMU, ALE NAPŘÍKLAD V ROCE CCA 2015-2016 JSEM BYDLEL V BYTĚ SE SAMOSTATNÝMI DVĚMA POKOJI NA OSOBU V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ V BYTĚ DVOU_GARSONCE V PRAZE, A NEPAMATUJI SI, ŽE BYCH NĚCO ZA TO..COBY INVALIDA.. PLATIL.

ZANAMENÁVÁM ALE, ŽE V ČR JE SYSTÉM, KDE SE RŮZNĚ DRUZÍ POD ROUŠKOU POJMU: "POMOC" SNAŽÍ ČI JSOU SITUAČNĚ NUCENI NA NEMOCNÉM ZDRAVÍ INVALIDŮ VYTŘÍSKAT/VYDOBÝT CO NEJVÍC PENĚZ OD STÁTU NA DÁVKÁCH, A NEUSTÁLE MI PŘEDHAZUJÍ, I NAZNAČUJÍ, ŽE VLASTNĚ BYDLENÍ DŮSTOJNÉ V BYTĚ NENÍ V ČR PRO NEMOCNÉHO INVALIDU VŮBEC, ALE VŮBEC ANI NÁROKOVÉ, ANI JISTÉ, NAOPAK ŽE TO JE ZÁLEŽITOST VELMI, VELMI KOMPLIKOVANÁ, TEDY ŽE TO NENÍ VŮBEC JEDNODUCHÉ. PŘI TOM JEŠTĚ SE DOZVÍDÁM, ŽE KDYŽ MNE STÁT PŘIPRAVUJE O BYDLENÍ VE STÁTNÍM BYTĚ NEUSTÁLÝM NEHORÁZNÝM ZDRAŽOVÁNÍM NÁJMU BEZ NAVYŠOVÁNÍ MI DŮCHODU A DÁVEK NA BYDLENÍ, S CCA JIŽ 3NÁSOBNÝM ZDRAŽENÍM POTRAVIN ZA UPLYNULÝ ROK, ŽE TEDY KDYŽ UŽ NA TO PENÍZE (..PLATIT BYDLENÍ, ABYCH MĚL ALESPOŇ NA SKROMNÉ TROŠKU JÍDLO..)NEMÁM, ŽE BYCH MĚL BÝT (..PODLE NIC..PODLE JEJICH NÁZORU..) ZBAVEN SVÉPRÁVNOSTI, A MÍT OPATROVNÍKA.

ALE ŽE BY NĚKDO SE MNE PTAL, ZEPTAL NA MOJE POTŘEBY V SOUVISLOSTI S MÝM ZDRAVÍM, A BYDLENÍM V NÁVAZNOSTI, TAKTÉŽ CO SE TÝKÁ MOJÍ SE MNOU SPOLUBYDLÍCÍ KAMARÁDKY, TOHO JSEM SI NEVŠIML. SPÍŠE, KDYŽ SE O TOM SNAŽÍM PROMLUVIT, BÝVÁM UMLČOVÁN RŮZNĚ, A NIKOHO TO NĚJAK ANI NEZAJÍMÁ.

TEDY INVALIDA V ČR JAKOBY NEMĚL ANI PŘÍLIŠ ŽÁDNÁ PRÁVA ANI NÁROK MÍT S OHLEDEM NA SVOJE ZDRAVÍ NĚJAKÉ POTŘEBY.
PODIVNÝ TOŤ..SVĚT..LIDÍ..V ČR.. 

MÁM OD STÁTU INVALIDNÍ DŮCHOD VE VÝŠI 11500,-Korun MĚSÍČNĚ.
4x NAKOUPÍM NAPROTI V TEGSCO PRODEJNĚ V MĚSÍCI ZÁKLADNÍ POTRAVINY,DROGERII, A MŮJ INVALIDNÍ DŮCHOD JE PRYČ. A STÁT MI RŮZNĚ PŘES RŮZNÉ TAK_ZVANÉ 'SOCIÁLNÍ_PRACOVNÍKY/PRACOVNICE , ŽE CHCE, ABYCH SVŮJ INVALIDNÍ DŮCHOD JIM ODEVZDAL NA NÁJEM STÁTNÍA GARSONIERY, A ABYCH SI PONECHAL NA ŽIVOBYTÍ TAK ZVANÉ JEJICH 4700,-KČ MĚSÍČNĚ. NO, NEJSEM SEBEVRAH.

**

JIŘÍ PELÍŠEK  

>>( HomePage: "SocDIR.org" )<<

~~~


* *

úterý 13. srpna 2024

PENÍZE ? KDE JSOU ? PROSPERITA ? TADY } UKÁŽU VÁM TO:

...
...
...

 KDE JSOU ? PENÍZE ? PROSPERITA LIDU JAKOŽTO CELKU ? TADY JSOU } UKÁŽU VÁM TO .. HELE :

"PROSPERITA" .. JE~LI, NENÍ, NEMŮŽE BÝT.. VŽDY JEN A JEN O PENĚZÍCH 😉.

SPOKOJENÍ INVESTOŘI, LIDÉ
JSOU V ZEMI, KDE JEJICH VLÁDA A SPOL. KAŽDODENNĚ MLUVÍ O POJMECH:

"LIDSKÁ DŮSTOJNOST",

"VŠEOBECNÁ DEKLARACE LIDSKÝCH PRÁV OSN (UDHR_OSN)",

"VŠEOBECNÁ BEZPEČNOST".

**

SPOKOJENÍ INVESTOŘI, LIDÉ
JSOU V ZEMI, KDE JEJICH VLÁDA A SPOL. TYTO HODNOTY KAŽDODENNĚ NAPLŇUJE A OCHRAŇUJE.

NA TOMTO STOJÍ, JE VYBUDOVÁNA NAPŘÍKLAD SVĚTOVĚ PROSLULÁ ŠVÝCARSKÁ PROSPERITA.
A VIDĚLI JSTE, JAK PADAJÍ KURZY SVĚTOVÝCH MĚN, KDYŽ TŘEBA JEN O DESETINU POKLESNE ŠVÝCARSKÝ FRANK ?
ANI TO NECHTĚJTE RADŠI POKOUŠET..VIDĚT.

TO S SEBOU NESE PRÁCI TAK ZVANÝCH POLITIKŮ..PRO LID, BUDOVÁNÍ..NEJEN TEDY TAK ZVANĚ SILNIC, MOSTŮ..INFRASTRUKTURY, ALE ZEJMÉNA OBYDLÍ, SOCIÁLNÍCH DOMŮ/DOMŮ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU KAPACITNĚ TAK, ABY BYLY V KAŽDÉM OKRESNÍM MĚSTĚ I V OKOLÍ..FUNKČNÍ, S PŘIPRAVENOU KAPACITOU DOSTATEČNĚ PRO TŘEBA I NĚJAKÝ NUTNĚ STAV NOUZE..

TI, Z ŘAD TAK ZVANÝCH POLITIKŮ, KTEŘÍ TAKHLE MEDIÁLNĚ NEMLUVÍ, NESMÝŠLÍ, KTEŘÍ TOHLE DĚLAT NECHTĚJÍ, NEDĚLAJÍ, JSOU PŘÍČINOU RŮZNĚ BÍDY, HLADU, BEZDOMOVECTVÍ LIDU, NEPOKOJŮ, VÁLEK NA ZEMI PLANETĚ.

TOHLE JE RYZÍ PRAVDA. 

POLITICKÁ SFÉRA V ČR JSOU VŠAK LENOŠI LÍNÍ HNOUT PRO LID PRSTEM, JSOU LÍNÍ JAK VŠI(TEDY BEZ URÁŽKY TĚCH 'ZVÍŘÁTEK')
MYSLÍ SI, ŽE STAČÍ NEUSTÁLE JEN ŽVÁSTAT O TOM, KOLIK KAM PŘEROZDĚLÍ PENĚZ ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU. NIC JINÉHO UŽ CCA 35 LET NEDĚLAJÍ, ŽIJÍ PARAZITÁLNĚ NA LIDU, NA I LIDU JIMI VYBUDOVANÉM JIŽ NEŠTĚSTÍ BÍDY, BEZDOMOVECTVÍ, ŽIJÍ SI PARAZITÁLNĚ Z PODSTATY, KTEROU V ČR..V BÝVALÉM I ČESKOSLOVENSKU.. VYTVOŘILI GENERACE PŘEDKŮ.

TOHLE JE PRAVDA, AŤ UŽ KDOKOLI KVÁKÁ COKOLI JINÉHO.

KDO TEDY Z ŘAD POLITIKŮ KAŽDODENNĚ NEMLUVÍ O POJMECH:

"LIDSKÁ DŮSTOJNOST",

"VŠEOBECNÁ DEKLARACE LIDSKÝCH PRÁV OSN (UDHR_OSN)",

"VŠEOBECNÁ BEZPEČNOST",

TOHO/TAKOVÉ.. LIDE_ČR.. 
POŠLI I VOLEBNĚ:
DO ŘITI.
DO PROPADLIŠTĚ DĚJIN V ZAPOMĚNÍ.
NEMŮŽEŠ SI "LIDE_ČR.." DOVOLIT POSTUPOVAT JINAK, VE SVÉM VLASTNÍM ZÁJMU I V PUDU SEBEZÁCHOVY.
SITUACE JE V ČR PO TÉHLE STRÁNCE .. JAK TO TAK VNÍMÁM..VÍCE NEŽ KRITICKÁ.




pondělí 12. srpna 2024

SMRTONOSNÁ ZVRÁCENOST POJMU: BYZNYS..A ČESKÁ_REPUBLIKA..

 SMRTONOSNÁ ZVRÁCENOST POJMU: BYZNYS.. A ČESKÁ_REPUBLIKA..

BYZNYS..

TAJENÍ VÝROBNÍ/PŘEKUPNÍ CENY

DĚLÁNÍ TAK i Z OSTATNÍCH VOLY..

BEZ DOSTATEČNÝCH SOCIÁLNÍCH JISTOT

 "PRO_ZDRAVÍ", "PRO_ŽIVOT" VŠEM

JE AMORÁLNÍ SMRTONOSNÁ VŮČI LIDU: ZVRÁCENOST. 

KRAJINA ZVANÁ ČESKÁ_REPUBLIKA/ČESKÝ_STÁT
JE ..JAK TO TAK i SLEDUJI .. TAKOVOU AMORÁLNÍ VŮČI LIDU_ČR
i 

AUTOGENOCIDNĚ ZKÁZONOSNOU SMRTONOSNOU VŮČI LIDU: ZVRÁCENOSTÍ.

JE TO ZLOČINNÁ ÚKLADNÁ SYSTÉMOVĚ VLÁDNĚ PARLAMENTNĚ A SPOL/STÁTNÍ, CELOSPOLEČENSKY (VLÁDY Z LIDU RODÍ SE) LIKVIDACE (POSTUPNÁ VRAŽDA ZE ŽIVOTA) TĚCH, KDOŽ NAPŘÍKLAD ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ S UVEDENÝM ,,BYZNYS_MODELEM" SPOLEČNOSTI NEUMĚJÍ..NEMOHOU.. ,,DRŽET_KROK..TEMPO".

**


* *

neděle 11. srpna 2024

VYŠINUTO / A "MEMENTO MORI"

 DÍVÁM SE, DÍVÁM, VNÍMÁM..

LIDÉ JSOU CITLIVÉ BYTOSTI, NE ROBOTI.

VÍM, JAK VYPADAJÍ NAPŘÍKLAD PROJEVY LÁSKY, JSOU~LI.."PRO_ŽIVOT"

NO VÍDÁM, VNÍMÁM TAK NĚJAK I GLOBÁLNĚJI
U JEDNOTLIVCŮ SPÍŠE, HOJNĚ
PROJEVY S PRVKY: PSYCHOPATIČNA.
VÍDÁM TAK NĚJAK: 

VYŠINUTO.

NEXNAMENÁ TO ALE, ŽE TO POZORUJI JEN NA PROJEVECH.., OBDOBNĚ TO LZE POZOROVAT, VNÍMAT, I V TAK ZVANĚ, ZDÁNLIVĚ: ,,NEPROJEVENÉM".

MOŽNÁ JE TO 
..VYŠINUTO TOŤ..
DÁNO POD TÍHOU TOU, O ČEM VŠEM SE ZMIŇUJI V MÉM_PÍSMU, CO SI LIDÉ REÁLNĚ ŽIJÍ..S ČÍMŽ I UMÍRAJÍ..ALE ZPŮSOBUJÍ SI TO..I ŠOKY TAKOVÉ.. COBY I ŽIVOČIŠNÝ DRUH: SAMI.

NO, MOHU TEDY ŘÍCI, ŽE PRO MOU DUŠI JSOU PROŽITKY PROJEVY LIDÍ VŮKOL NA ZEMI OD MALA DO SOUČASNOSTI.. 
TRAUMATEM 
ASI DOŽIVOTNÍM, 
TEDY ASI NATRVALO. 
JAK SE S TÍM DÁ ŽÍT, NEVÍM. 
ASI ZBÝVÁ: ZKOUŠET TO. NO MÁM POCIT, ŽE V REŽIMU: DODÝCHÁVÁNÍ..
(KDY KAŽDÝ JEDEN NÁDECH~VÝDECH JDE TĚŽKO POD VLIVEM TRAUMAT, PSYCHIKY..COBY I NAPŘÍKLAD JEDEN UBĚHNUTÝ KANDELÁBR V BĚHU TERRYHO FOXE..JEN TEDY..MI TO UŽ DLOUHO: NEBĚHÁ.) KAŽDÁ VTEŘINA UŽ JE DLOUHO, PŘEDLOUHO..PRO MNE NA TOMTO SVĚTĚ TAKOVÁ.. POVĚTŠINOU VELMI SMUTNO JE MI I NEVOLNO. A S DALŠÍMI VTEŘINAMI PROŽÍVÁM DALŠÍ A DALŠÍ..ŠOKY, NEPĚKNA NA ZEMI PLANETĚ. TO I SEM TAM MEZI CHVILKAMI, OKAMŹIKY..KRÁSNA, HEZKÝMI, KTERÉ NA ZEMI PLANETĚ TAKÉ JSOU.

JSEM ..DUŠE MOJE.. V DLOUHODOBÉM, ASI UŽ I TRVALÉM, ŠOKU..TRAUMATU.. Z DĚNÍ TOHOŤ.. Z TOHO VŠEHO..
NO ASI NEJEN JÁ.
JE MI Z DĚNÍ.. TOHOŤ.. I VŮKOL.. VELMI SMUTNO, A NEVOLNO.. A JE TO NĚJAK ČÍM DÁL HORŠÍ.

PROBLÉM JE, ŽE JDE O GLOBÁLNĚJŠÍ PROBLEMATIKU, A ŽE TO TRVÁ PO DEKÁDY, PO GENERACE JIŽ. TEDY ŽE SE Z TOHO STÁVÁ PROBLEMATIKA, NEJSPÍŠ JIŽ RŮZNĚ..( ŠOKING I TEN..) VEPSANÁ DO DNA LIDÍ..LIDSTVA.





ZDEVASTOVÁNO



 ZDEVASTOVÁNO 

V MÉM ŽIVOTĚ VŠE.. BYŤ JSEM SE RŮZNĚ SNAŽIL TO MNOHOKRÁT OPRAVIT, ZDEVASTOVALI MI TO ZNOVU A ZNOVU..NESČETKRÁT..

**
VY, KDOŽ JSTE SE NA TOM JAKKOLI PODÍLELI SPOLU S NIMI, PODÍLÍTE,

VY, KDOŽ DĚLÁTE I RŮZNĚ CAVYKY S NAPLŇOVÁNÍM KOMUKOLI "LIDSKÉ_DŮSTOJNOSTI", LIDSKÝCH_PRÁV DLE DOKUMENTU UDHR_OSN (VŠEOBECNÁ DEKLARACE LIDSKÝCH PRÁV OSN),

OČEKÁVEJTE .. DUŠE VAŠE.. TREST NEBES/KOSMU 
!!! Z NEJVYŠŠÍCH !!!




ZAZNAMENÁVÁM.. NAPŘÍKLAD:

https://ReHR.LIVE ..   JAK SPRÁVNĚ UVÁDÍ DAN MILLMAN(AUTOR KNIHY: "CESTA POKOJNÉHO BOJOVNÍKA" ).. :  "ŽIVOT NENÍ (*JEN) SOUKR...